{plusone}
بعد از چند ساعت کابل کشی شبکه حالا که یک فنجان چای گرم در دست دارید و با خیال راحت به صندلی تکیه داده اید وارد کامند پرامپت ویندوز میشوید و دستور پینگ را با آی-پی وارد میکنید ..... چه خوب پینگ دارید، به بخش نت ورک میروید ولی رایانه مورد نظر را مشاهده نمیکنید. پس مشکل چیست؟
مشکلات ارتباطی شبکه را به دو گروه کاملاً متفاوت میتوان تقسیم بندی کرد:
1- مشکلات سخت افزاری
2- مشکلات نرم افزاری
بطور کلی در اختیار داشتن ابزار کار کافی کمک بزرگی برای حل مشکلات شبکه میباشد. شخصاً ترجیح میدهم که در صورت نبودن یا ندیدن رایانه مورد نظر در شبکه اول از ابزار نرم افزاری کمک بگیرم. پس ابتدا از دستور پینگ استفاده میکنم. اگر تعداد ایستگاههای کاری در شبکه بیش از 5 دستگاه باشد، بهتر است برای محکم کاری از آی-پی استاتیک (ثابت) استفاده کنید. در صورتیکه از دستگاه مقابل پینگ دارید ولی هنوز قابل دستیابی نیست سه دلیل نرم افزاری معمول را امتحان کنید:
1- فایروال (دیواره آتش) دستگاه مقابل را کنترل نمایید و یا حتی موقتاً خاموش نمایید. توجه کنید که اینروزها بیشتر ویروس یابها همراه با فایروال نصب میشوند پس علاوه بر فایروال ویندوز ، دیواره آتش ویروس یابها را هم کنترل نمایید.
یک نمونه از صفحه تنظیم دیواره آتش در ویروس یاب بیت دیفندر
2- در کنترل پنل و بخش ابزارهای مدیریتی (Administrative Tools) و زیر مجموعه سرویس ها (Services) دو سرویس Computer Browser و Workstation را کنترل کنید که حتماً فعال (STARTED) باشند در صورت غیر فعال بودن هر یک از این سرویسها رایانه مزبور در شبکه دیده نمیشود.
3- اگر از ویندوز 7 استفاده میکنید حتماً و حتماً تنظیمات بخش "تنظیمات پیشرفته به اشتراک گذاری" (Advanced sharing settings) را کنترل نمایید. در ویندوز 7 بیشتر مشکلات دیده نشدن رایانه به تنظمیات این بخش مربوط میشود.
اگر مراحل بالا را به دقت کنترل کردید و باز نتیجه نگرفتید به سراغ سخت افزار بروید:
1: کنترل سوکتها ، گاهی پیش میآید که ترتیب قرار گرفتن سیم در سوکت اشتباه باشد اما ارتباط شبکه هم برقرار شود. پس حتماً ترتیب قرار گرفتن سیمها را کنترل نمایید. بهتر است در چنین مواردی از یک دستگاه آزمایشگر کابل شبکه کمک بگیرید.
2: کارتهای شبکه هر دو طرف اتصال را آزمایش کنید. که البته اگر فقط دو دستگاه رایانه داردید چاره ای جز تعویض کارت شبکه ندارید.
3: سوییچ شبکه را کنترل و از سلامت آن مطمئن شوید. برای مثال میتوانید از اتصال مستقیم دو دستگاه رایانه بوسیله کابل کراس (کابلی که یک سر آن با استاندارد A و سر دیگر آن با استاندارد B سربندی شده است) استفاده کنید. در صورتیکه اتصال شبکه با این روش برقرار می گردد. سوییچ اشکال دارد.
و احتمال آخر وجود ویروس است. برخی از ویروسها مثل کانفیکر میتوانند ارتباط شبکه را مختل کرده و شما را ساعتها مشغول کنند. شاید بهتر باشد در صورت نصب نبودن ویروس یاب مطمئن بر روی رایانه ها این گزینه آخر را در ابتدا کنترل کنید.