ویروس یابها و روشهای ویروس یابی
ویروسهای رایانه ای قطعات کوچک نرم افزاری هستند که می توانند به شکلهای متفاوتی فعال شوند. برخی از آنها با پیوستن به یک فایل و در زمان اجرای فایل فعال می گردند و برخی به محض انتقال به دستگاه مقصد فعالیت خود را آغاز می کنند.
جالب است که بدانید عملکرد ویروسهایی که با پیوستن به یک فایل عمل می کنند همانند ویروسهای بیولوژیک بوده و به همان صورت هم گسترش می یابند.
ویروسهای رایانه ای عملکردهای گوناگونی داشته و همچنین تأثیرات متفاوتی را در عملکرد برنامه ها و سخت افزارها ایجاد می کنند. بطور کلی از آنجا که ویروسها نویسندگان گوناگونی دارند، تنوع زیادی هم در نحوه عملکرد دارند. برخی از آنها بی آزار بوده و عوارض جانبی ندارند بلکه فقط در سراسر رایانه ها منتشر می شوند، برخی دیگر باعث تغییر در عملکرد سیستم عامل یا برنامه های اجرایی می شوند ، بعضی از ویروسها هم فایل های داده را مورد حمله قرار میدهند مانند ویروسهایی که فایلهای اتوکد ، مایکروسافت آفیس و بعضی از فایلهای گرافیکی را آلوده میکنند. و در نهایت ویروسهایی که باعث تغییر عملکرد و آسیب رساندن به سخت افزار میشوند، مثال این دسته از ویروسها ، ویروس استاکس نت را میتوان نام برد که میتواند بر روی دستورات خروجی برخی از کنترلرها تغییراتی ایجاد کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ویروسها می توانید به پیوندهای زیر مراجعه کنید:
http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_virus
https://computer.howstuffworks.com/virus.htm
روشهای انتشار و تکثیر:
روشهای انتشار و گسترش ویروسها از الگوریتمهای گوناگونی تبعیت می کنند. اجرای یک فایل خاص، فشار دادن یک کلید مشخص در یک برنامه، باز کردن یک نامه، و بسیاری از کارهای دیگر می توانند ماشه فعال شدن ویروس را بکشند. در گذشته وسعت و سرعت گسترش آلودگی ویروسهای رایانه ای کندتر بود و صرفاً شبکه های رایانه ای در معرض خطر بیشتری بودند اما امروزه با فراگیر شدن اینترنت، خصوصاً اینترنت پر سرعت، افزایش انتشار آلودگی و گسترش ویروسها هم سرعت چشمگیری یافته. چند سال پیش یک جوان فیلیپینی ویروسی را منتشر کرد که فقط در عرض نیم ساعت موجب آلودگی کلیه رایانه های نیمی از قاره آمریکا شد. در حال حاضر ویرسها بیشتر از طریق ایمیل و پورتهای اینترنتی به رایانه ها منتقل میشوند اما هنوز هم روشهای قدیمی تر مانند انتقال از طریق دیسک یا حافظه های فلش کاربرد زیادی دارند.
نشانه های آلودگی:
کم شدن سرعت پردازش (پایین آمدن سرعت) ، روشن ماندن علائم فعالیت اینترنت (ارسال و دریافت) ،بدون آنکه شما در اینترنت باشید و یا کار خاصی انجام دهید، ظهور تصاویر یا باز شدن پنجره ها بدون انتخاب شما و نمایش پیغامهای متفاوت و غیر معمول، دریافت یا ارسال تعداد زیادی ایمیل بطور تکراری ، همگی میتوانند نشانه های آلودگی به ویروس باشند.
پیشگیری، شناسایی و پاکسازی:
اولین و آخرین پیشنهاد برای دور ماندن از عوارض نامطلوب ویروسهای رایانهای استفاده از نرم افزارهای ویروس یاب اصل و غیر مجانی می باشد! متأسفانه در کشور ما نرم افزارهای ضد ویروس هم مانند بسیاری از برنامه های دیگر بصورت قفل شکسته یا بدون نیاز به ثبت ، قابل خرید و استفاده می باشند. حتی کاربر میتواند این گونه نرم افزارها را به روز رسانی نماید. اما ذکر این نکته قابل توجه است که در بیشتر موارد این نرم افزاهای قفل شکسته ،خود مانند ویروس عمل میکنند و به روز رسانیهای انجام شده هم واقعیت ندارند. به این معنی که در ظاهر به روزرسانی انجام میگیرد اما در واقعیت هیچ اتفاقی رخ نداده و رایانه شما کماکان در معرض خطر میباشد. به خاطر داشته باشید که حتی بهترین ویروس یابها هم بدون به روز رسانی کاری جز کند کردن رایانه شما انجام نمیدهند. هر هفته صدها یا هزاران ویروس جدید به دنیای رایانه پا میگذارند و عدم توان در شناسایی آنها به معنی آلوده شدن در اولین فرصت ممکن است.
تقسیم بندی نرم افزارهای ویروس یاب:
بطور کلی نرم افزارهای ویروس یاب به دو گونه قابل خرید هستند:
الف) ضد ویروسها که محدوده عملکرد آنها در چارچوب محیط نرم افزاری کامپیوتر بوده و امکان کنترل شبکه و یا دسترسی های غیر مجاز اینترنتی را ندارند اما در عوض قیمت پایینتری هم دارند. این گونه از ویروس یابها برای نصب بر روی کامپیوترهایی که دسترسی مستقیم به اینترنت ندارند مناسبتر می باشند.
ب) محافظین اینترنتی(INTERNET SECURITY) که علاوه بر محافظت از سیستم و ویروس یابی، با استفاده از روشهای گوناگون از جمله استفاده از دیواره آتش امکان دسترسی های تعریف نشده را به رایانه تا حد قابل قبولی محدود می کنند.
نرم افزارهای ویروس یاب:
نرم افزارهای ضد ویروس زیادی در بازار جهانی قابل خرید هستند. در بازار ایران پنج یا شش نوع نرم افزار ضد ویروس عمده با امکان پشتیبانی و خدمات جانبی از سوی شرکت های خصوصی ارائه میگردند که در فروشگاههای نرم افزار قابل تهیه می باشند. از آنجا که ضد ویروسها پس از نصب در حافظه مقیم میشوند، غالباً باعث میشوند که رایانه شما کندتر شود مگر اینکه حافظه (RAM) کافی بر روی رایانه نصب شده باشد. هر نرم افزار مقادیر خاصی از حافظه و سایر منابع سیستم را مصرف میکند و به همان میزان هم باعث کند شدن سرعت پردازش و اجرای نرم افزارهای دیگر میشود. شما میتوانید با مراجعه به اینترنت یا بازار نرم افزار ، انتخاب خود را انجام دهید. پیوند زیر میتواند کمک خوبی برای انتخاب نرم افزار مناسب باشد. یکی از امکاناتی که در دو سال اخیر در بیت دیفندر بسیار بارز بوده ، کاهش مصرف منابع سیستم می باشد. به گونه ای که نسخه اینترنت سکیوریتی این نرم افزار بر روی یک رایانه با حافظه رم 2GB بخوبی کار می کند.
رده بندی نرم افزارهای پاد ویروس در سال 2019
اگر رایانه شما هم اکنون آلوده شده و به یک بررسی سریع و بر خط (online) نیاز دارید، پیوندهای زیر میتوانند به شما کمک کنند.
http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html
http://www.kaspersky.com/virusscanner
http://www.eset.com/us/online-scanner
http://www.avg.com/ww-en/virus-removal
اگر درحال حاضر نمیتوانید یک نرم افزار ضد ویروس خریداری نمایید، میتوانید یکی از نرم افزارهای ضد ویروس رایگان زیر را دانلود و نصب نمایید. البته به خاطر داشته باشید که این نرم افزارها مانند نرم افزارهای قابل خرید، پوشش و حفاظت کاملی را برای رایانه شما ایجاد نمیکنند.
در صورت نیاز به خرید ویروس یاب یا دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ویروس یاب مناسب برای منزل، محل کار یا شبکه خود با ما تماس بگیرید.
توجه:
- پس از کلیک برروی هر یک از تصاویر بالا، تامل فرمایید تا پنجره مربوطه باز شود.
- بر روی کلید دانلود کلیک کنید و یا منتظر شوید تا دانلود فایل آغاز گردد )در صورت باز شدن پنجره SAVE بر روی کلید SAVE کلیک کنید(.
- پس از دانلود ، فایل دانلود شده را اجراکرده و دستورالعمل های ظاهر شده را دنبال نمایید.
در صورت نیاز به خرید، سفارش یا دریافت اطلاعات درخواست خود را ارسال فرمایید.